четвер, 17 травня 2018 р.

Разом з книгою на канікули


                 РАЗОМ  З КНИГОЮ НА КАНІКУЛИ.
   Золото добувають із землі, а знання з книги. Так протягом 2017-2018 років сільська бібліотека отримала чимало нових хороших книг для дітей молодших та середніх класів. Крім того, цікаву літературу, яку вивчають у школі за шкільною програмою.
   Сільський бібліотекар Людмила Швець  завітала в гості до учнів 5-6 класів з презентацією нових книг.
   На літніх канікулах, наприклад, можна усамітнитися, прочитавши повість «Климко» українського письменника Григора Тютюнника. В цій книзі розповідається про мужність, про чесність і лагідність вдачі дванадцятирічного хлопчика Климка.
   Потім приєднатися до розповіді про українських козаків, пластунів та характерників, їхнє бойове мистецтво та фізичну підготовку, віру й духовне життя в книзі Тараса Коляндрука «Дітям про козаків».
   Продовжити знайомство з козаками можна у новому гостросюжетному історичному романі «Джури Козака Швайки», Володимира Рутківського – одного з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників. Його дивовижні герої – Грицик та малий волхв Санько, юний богатир Демко Дурна Сила зі своєю мамою-велеткою, невловимий козак Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком та їхні численні друзі – з честю виходять із найскладніших ситуацій. А небезпека чекає на кожному кроці, а надто, коли ти зважився підняти шаблю на могутню татарську орду, а за твоєю спиною – майже нікого...
   «Джури і Кудлатик» - продовження трилогії «Джури». Це – незвичайна книжка. Історична і сучасна, смішна і мудра. В ній йдеться про життя і смерть, про земне й небесне, про перші ніжні почуття (і то не тільки в людей), про переміщення в часі, де вірність і дружба залишаються незмінними. На сторінках роману ви востаннє зустрінетеся зі своїми улюбленими героями – хоробрим вихідником Швайкою, друзями-характерниками Грициком і Саньком, козацькими вовками Барвінком і Куцим. Вам. Напевно, буде цікаво довідатись про сучасного шестикласника Грицика і про те, що Куций через 500 років після козацьких часів перевтілився в Кудлатика. До того ж Кудлатик виявився ще й чудовим оповідачем.
   А можна завітати в гості до «Філіпека Вужека» на кумедні історії, польської письменниці Малгожати Стрековської-Заремби. Вперше українською мовою про кмітливого Філіпека та його друзів новими кумедними пригодами.
   Раджу прочитати прикольні книжки про нього: «Філіпек і весела сімейка», «Філіпек і шкільні витівки», «Філіпек і дівчатка», «Філіпек і шалені канікули».
   Та багато нових вражень і відчуттів ви знайдете у новинках літератури на книжкових поличках нашої бібліотеки.
  
                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар