четвер, 23 червня 2016 р.

Книга для людини – як сонце для життя


    В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Славні традиції проведення тижня було започатковано ще у далекому 1944 році. В той непростий час, обпалений крилом війни, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим. 
   Сила книги безмежна. Без неї людина сліпа. Протягом усього життя ми звертаємося до книги. Вона відкриває нам небачені простори, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя. Книга -мудрий друг, який не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. Нерідко книга, прочитана в дитинстві, залишається в пам’яті на все життя.
    «Хто багато читає- той багато знає» - говорять у народі. І це правда. Книга відповідає на безліч запитань і сама вміє запитувати. Книга -справжній маг. Читаючи ми уявляємо себе чарівниками, здатними розуміти мову речей, тварин і рослин. Скільки дивовижних таємниць відкривається нам завдяки книгам.
   Книга в житті учнів відіграє дуже важливу роль. Вона розвиває їх мову і збільшує запас слів, вона вчить їх висловлювати свої думки і розуміти, що говорять і пишуть інші. Книга розвиває мислення. З книги вчаться абстрактним поняттям, вона стимулює їхню фантазію і вчить мислити образно. З книги учні дізнаються про інші країни, про природу, техніку, історію і про все, що їх цікавить. Книга розвиває здібність до співпереживання, вчить входити в положення інших людей. Книга додає сили і натхнення. Вона захоплює і розважає, примушує сміятися і плакати, приносить втіху і вказує вихід із важкого становища. Книга задає важливі запитання, над якими потрібно замислитися, примушує розмірковувати про добро і зло. Вона вміє запитувати і сама дає багато відповідей. Книга допомагає учневі пізнавати самого себе. 
   Сільська бібліотека протягом тижня проводила ігри, конкурси, розваги. Учні відгадували загадки, розповідали приказки, прислів'я, пов'язані з книгами. 







Немає коментарів:

Дописати коментар