вівторок, 21 червня 2016 р.

«ХОТІЛА Б Я ПІСНЕЮ СТАТИ»



Кожен край народжує свого Поета, сподіваючись виявити себе через його Слово…
     Волинь… Земля, що дала світові геніальну поетесу Лесю Українку. «Найрідніший рідний край» - так Леся Українка називала Волинь.
     Ми, земляки поетеси, пишаємося, що наша земля породила Генія української літератури – Ларису Петрівну Косач.
     З нагоди 145-ї річниці від дня народження нашої землячки сільська бібліотека спільно з будинком культури, загальноосвітньою школою та з-за підтримки сільської ради провела конкурс «Найкращий читець поезії Лесі Українки» під назвою «Хотіла б я піснею  стати».
      В програмі заходу звучали вірші Лесі Українки «Конвалія», «До мого фортепіано», «Відповідь», «Вишеньки», «Давня весна», «Мріє не зрадь» та інші, а також присутні мали змогу послухати вірш «Зимова ніч на чужині» у виконанні двох сестричок Клавдії та Катерини Поповичів, які стали переможцями конкурсу.
     Друге місце отримала одинадцятикласниця Анастасія Гладун, яка розповіла про нерозділене кохання до свого друга С.Мержинського «Твої листи пахнуть зов’ялими трояндами».
     Третьою переможницею стала конкурсантка Даринка Ховайло  з віршем «Давня весна».
     Також до уваги присутніх було запропоновано сценку «На Буковині». Товаришування двох письменниць Дочки Прометея – Лесі Українки та Гірської Орлиці – Ольги Кобилянської у виконанні завідуючої бібліотеки Людмили Швець та директора будинку культури Тамари Кузьміч. Гарним доповненням до заходу прозвучав романс «Стояла я і слухала весну» у виконанні вчителя музичного мистецва Марії Гламазди. Всі присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Дочка Прометея».
   Переможці були нагороджені  хорошими призами.
   По завершенні заходу всі учасники частувалися гарячим чаєм та солодощами.
   Щиро дякуємо всім учасникам та присутнім за участь та підтримку.

А також з нагоди 145-ї річниці від дня народження нашої землячки в районному будинку культури відбувся конкурс читців, де Людмила Швець та Тамара Кузьмич інсценізували
сценку «На Буковині». Товаришування двох письменниць Дочки Прометея – Лесі Українки та Гірської Орлиці – Ольги Кобилянської, за що отримали ІІ почесне місце.



Немає коментарів:

Дописати коментар