вівторок, 21 червня 2016 р.

Доля поета

Великий Кобзарю!
Ти живеш і в наші дні,
Ти з нами в праці і в борні,
Ти з нами йдеш до сонця сходу,
Ти, правди й вольності пророк…
                       (Максим Рильський)

        9 березня – день народження великого поета, людини світлого розуму, чистих помислів і трагічної долі – Тараса Григоровича Шевченка.
      10 березня – це той день, коли людство вшановує пам’ять генія, що увійшов у безсмерття.
      Ці дві дати злилися в одну – Шевченківські дні.
      Протягом недовгих літ життя Тарас Шевченко зорав свою ниву і засіяв її словом добра, любові, правди та волі.
      Тож давайте і ми кинемо чисті зерна великої вдячності на Шевченкову ниву.
      Такими словами розпочала   літературний конкурс читців «Доля поета»,  Людмила Швець, завідуюча бібліотекою. Вона коротенько ознайомила усіх присутніх з історією життєвого та творчого шляху великого Генія.
      Доля Тараса і доля України - невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення до волі. Учні загальноосвітньої школи декламували вірші Тараса Шевченка.
    Конкурс проводився у трьох вікових категоріях: молодша група – 2-4 кл.; середня група – 5-8 кл.; старша група – 9-11кл.    Участь у конкурсі взяло 15 учасників.
      Виступи учасників засвідчили  ретельну підготовку до конкурсу, що виявилося у майстерному читанні поезій  Великого Кобзаря, вмілому розкритті ролі героя поетичного твору, естетиці сценічного костюма.
      Члени журі у складі: Денисюк Т.В., директора школи, Філюк І.Д., секретаря с/ради, Кардаш О.В., вчителя початкових класів,депутата с/ради, Галас Н.Я., вчителя української мови та літератури  визнали переможцями конкурсу у молодшій віковій групі:  І місце – Ховайло Людмила 4 кл., ІІ місце – Денисюк Інна 3 кл., та Веремій Вікторія 2 кл., ІІІ місце – Пелех Тетяна 4 кл.
     У середній віковій групі: І місце – Попович Клавдія 6 кл., ІІ місце – Оліферчук Дарина 8 кл., ІІІ місце – Януль Іванна 8 кл.
     У старшій віковій групі: І місце – Тимощук Анастасія 10 кл., ІІ місце – Гладун Анастасія 9 кл.
       Учасники конкурсу були нагороджені Грамотами та Подяками, а також всі учасників заходу  пригощалися солодощами та гарячим чаєм.
        Дякую  учням, які вдалися до різноманітності та індивідуальності вибору поезії, оригінальності читання,  а також всім учасникам масового заходу та усім присутнім, що прийшли вшанувати великого генія українського народу.
        Шануючи Кобзаря, вклоняємося до землі за його безсмертне слово, за леліяння рідної мови, за віру, за надію, що над Україною ще зійде світанкова щаслива зоря волі й добробуту, зоря свободи і розквіту.
Пошли нам, Боже, Шевченкового полум’яного духу, мудрості, віри у щасливе майбуття рідної України.




Немає коментарів:

Дописати коментар